O inițiativă pentru consolidarea
unei platforme civico-politice pentru
însănătoșirea vieții sociale, politice și economice
în perspectiva anului electoral 2024

Logo

"O inițiativă pentru consolidarea
unei platforme civico-politice pentru
însănătoșirea vieții sociale, politice și economice
în perspectiva anului electoral 2024"

Despre Noi

Ce este LEFT?

O inițiativă pentru consolidarea unei platforme civico-politice pentru însănătoșirea vieții sociale, politice și economice în perspectiva anului electoral 2024

Urmărim coagularea forțelor civice și politice curate, a organizațiilor sindicale oneste, a persoanelor și personalităților care îmbrățișează valorile democratice reale și, prin experiența lor profesională și civică pot completa viziunea și mijloacele pentru fundamentarea proiectului societății viitoare pe care orice om cinstit și-o dorește în sinea lui.

Ce ne dorim?

⚊ Să proiectăm cât mai detaliat fundația solidă pe care să ridicăm pilonii viitoarei societăți administrate de un stat ale cărui instituții se află sub control cetățenesc, în totală transparență:

⚊ Să definim reguli clare pentru ca fiecare cetățean cinstit să se poată împlini personal și profesional, fără discriminări, fără sacrificii personale sau familiale. Să lucrăm ceea ce ne place și ne satisfice.

⚊ Să trăim în demnitate, solidaritate, siguranță, echitate și echilibru, toleranță având la bază un sistem public nou de educație, de sănătate, de protecție socială, de cultură, de justiție.

⚊ Să încurajăm libera inițiativă într-o economie reglementată, bazată pe concurență loială, cinste, respect, într-un climat de pace socială prin întărirea rolului sindicatelor, participarea angajaților la beneficii prin deținerea în comun a mijloacelor de producție, încurajarea structurilor economice asociative;

⚊ Să implicăm statul în dezvoltarea și administrarea infrastructurilor și a serviciilor publice.

⚊ Să formăm cetățeni educați, onești, informați, sănătoși și activi care să poată consolida o societate cu adevărat democratică, transparentă și care să lucreze în beneficiul tuturor celor cinstiți.

Constructia unei societati viitoare pentru oameni, pentru copiii noștri, pentru copiii copiilor lor, pentru viitor, pentru supravietuirea omenirii și a planetei

Da, ne facem bine! Auzim tot mai des expresia ”nu ne mai facem bine!”, dar reesemnarea nu este o soluție, pentru că da, ne putem face bine. Suntem prea ocupați de probleme, ca să mai căutăm soluții, dar ele există și încep cu câteva momente de reflecție, cu încercarea de a avea încredere că mai există oameni onești care acum, în ceasul al 12-lea, pot construi o alternativă. Nu e chiar atât de greu, trebuie doar să ne găsim busola, iar ea se află chiar lânga noi, în jurul nostru, este familia, anturajul, sunt cei pentru care sărim imediat în ajutor la greu și cu care împărțim momentele de bucurie. Hai sa extindem toate astea la nivel de comunitate, de societate, să recladim încrederea în cel mai transparent mod posibil pentru a implementa aceste principii ale fraternității în toate aspectele societății.

-> Manifestul nostru
Alexandru Radu

Alexandru Radu

Editor de film, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, liber profesionist pentru mai bine de 10 ani în domeniu cinematografic și apoi emigrant, interesat de îmbunătățirea condițiilor de lucru și viață a societății care l-a format, dornic de existența unui statut al artistului în România care să recunoască valoarea muncii tuturor celor care mențin cultura vie, care să susțină începutul de drum și care să ofere atenție și protecție împotrivă vulnerabilităților specifice diferitelor profesi artistice.

Mugurel Popescu

Mugurel Popescu

Absolvent Facultate Electrotehnică 1998, specializarea aparate electrice medie și înaltă tensiune, autorizat ANRE pentru proiectare și execuție instalații electrice sub 1000V, inspector SSM din 2014, înfintare sindicate începând cu anul 1990 (E.C.R.A.L. ⚊ Craiova), președinte sindicat universitar din 2012, președinte federatie invatamant si cercetare din 2016. Organizator sau participant conferințe sindicale internaționale. Contacte naționale și internaționale cu reprezentanți ai clasei muncitoare (asociații, organizații). Redactor șef la revista ”SINDICAT … sau sindicate” din luna mai anul 2017, cod ISSN 2559 ⚊ 5237 / ISSN-L 2559 ⚊ 5237 disponibilă online: https://ssu.ro/index.php/revista/

Gabriel Heimann

Gabriel Heimann

🏛 Absolvent de Științe Politice în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, momentan student la drept, urmărește să profeseze, într-o formă sau alta în domeniul juridic, îmbinând cele două domenii. Este interesat de echitate socială și de promovarea drepturilor omului în societatea românească și speră că va putea aduce o contribuție semnificativă la proiectul LEFT.
Contact: gabriel.heimann@left.org.ro

George Epurescu

George Epurescu

Cercetător științific în domeniul procesării materialelor cu laser la INFLPR Magurele, lider de sindicat și din 2011 activist implicat activ în apărarea drepturilor omului, a mediului, apărarea comunităților aflate sub asediul binomului capital⚊ autorități în explorarea și exploatarea resurselor naturale.

Donează

Devino Membru

Ia legătura cu coordonatorii platformei LEFT

e-mail:
contact@left.org.ro

Facebook
Instagram
YouTube
TikTok
Discord